Vitamin B-complex

           

(EIPICO, Egipt). Sirop 125 ml.

Compozitie Tiamina clorhidrat 5 mg, Riboflavina fosfat 2 mg, Piridoxina clorhidrat 2 mg, Nicotinamid 20 mg, Dexpantenol 3 mg, Excipient ad 5 ml.

Proprietati

Sursa de vitamine din complexul B. Tiamina intra in componenta coenzimelor participante la metabolismul glucidic, participa la functionarea normala a sistemului nervos. Riboflavina participa la respiratia tisulara. Piridoxina stimuleaza metabolismul proteic si sinteza neuromediatorilor. Nicotinamida este necesara pentru respiratia tisulara, metabolismul glucidic si lipidic. Dexpantenolul se transforma in acid pantotenic care intra in componenta coenzimei A, stimuleaza regenerarea epiteliului si endoteliului.

Indicatii

Starile de carenta vitaminica, necesarul sporit in vitamine (perioada de crestere, sarcina, lactatia, munca intensa, alcoolismul).

Contraindicatii

Nu are.

Posologie

Cate 5 ml sirop o data pe zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reactii de hipersensibilitate.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Fara probleme.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!