Vitamin A + D3 solution

           

Vitamin A + D3 – solution

(Terpol, Polonia). Solutie buvabila 10 ml in flacoane.

Compozitie Retinol 20 000 U, Colecalciferol 10 000 U, Vehicul ad 1 ml (o picatura contine 580 U vitamina A si 290 U vitamina D3).

Proprietati

Preparat care contine doua vitamine liposolubile in forma hidrosolubila, obtinuta primtr-o metoda originala. Se amesteca usor cu apa, laptele sau sucurile de fructe si este placut pentru copii.

Indicatii

Profilaxia rahitismului si tratamentul retardarii fizice a copiilor.

Contraindicatii

Hipervitaminoza A, hipersensibilitatea la vitamina D3, insuficienta renala acuta.

Posologie

Adulti cate 4 picaturi de 3 ri pe zi. Copii a) in scopuri profilactice, varsta de la 3 saptamani pana la 2 ani, cate 4-6 picaturi pe zi; b) in scopuri terapeutice, prematuri, incepand cu varsta de 7 zile cate 8-12 picaturi/zi in asociere cu saruri de calciu si fosfor (cate 0,06-0-08 g/kg/zi); peste 3 ani cate 3-4 picaturi/zi. Preparatul se administreaza in timpul mesei cu putin lichid.

Supradozare

Pot apare simptome de hipervitaminoza A sau D, hipercalciemie, tulburari gastro-intestinale. Dozele trebuiesc reduse sau tratamentul suspendat.

Efecte adverse

In dozele recomandate nu sunt.

Interactiuni

Nu sunt specificate.

Precautii

Sarcina, hipertiroidismul.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!