/
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Toate articolele » Vitamin A + D3 solution

Vitamin A + D3 solution

           

Vitamin A + D3 – solution

(Terpol, Polonia). Solutie buvabila 10 ml in flacoane.

Compozitie Retinol 20 000 U, Colecalciferol 10 000 U, Vehicul ad 1 ml (o picatura contine 580 U vitamina A si 290 U vitamina D3).

Proprietati

Preparat care contine doua vitamine liposolubile in forma hidrosolubila, obtinuta primtr-o metoda originala. Se amesteca usor cu apa, laptele sau sucurile de fructe si este placut pentru copii.

Indicatii

Profilaxia rahitismului si tratamentul retardarii fizice a copiilor.

Contraindicatii

Hipervitaminoza A, hipersensibilitatea la vitamina D3, insuficienta renala acuta.

Posologie

Adulti cate 4 picaturi de 3 ri pe zi. Copii a) in scopuri profilactice, varsta de la 3 saptamani pana la 2 ani, cate 4-6 picaturi pe zi; b) in scopuri terapeutice, prematuri, incepand cu varsta de 7 zile cate 8-12 picaturi/zi in asociere cu saruri de calciu si fosfor (cate 0,06-0-08 g/kg/zi); peste 3 ani cate 3-4 picaturi/zi. Preparatul se administreaza in timpul mesei cu putin lichid.

Supradozare

Pot apare simptome de hipervitaminoza A sau D, hipercalciemie, tulburari gastro-intestinale. Dozele trebuiesc reduse sau tratamentul suspendat.

Efecte adverse

In dozele recomandate nu sunt.

Interactiuni

Nu sunt specificate.

Precautii

Sarcina, hipertiroidismul.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.