Verorab

           

(Pasteur Merieux, Franta). Vaccin 1 doza in flacon si seringa cu 0,5 ml solvent, Vaccin 1 doza in flacoane N 5 si seringi cu 0,5 ml solvent N 5.

Compozitie Virus rabic (turbare) inactivat si purificat.

Proprietati

Virusul turbarii este cultivat pe celule VERO.

Indicatii

Profilaxia turbarii - persoanelor cu risc mare de contaminare (medicii veterinari, studentii facultatilor si colegiilor de veterinarie, personalul laboratoarelor care cerceteaza materialele de la animalele bolnave, personalul abatoarelor, pielarii, padurarii, fermierii si naturalistii); copiilor supusi riscului de contaminare; persoanelor atacate sau care au contactat cu animale bolnave sau presupuse ca fiind bolnave de turbare.

Contraindicatii

Sarcina si bolile febrile (vaccinatia se amana). In cazul unei presupuse contaminari contraindicatiile sunt relative.

Posologie

Vaccinarea preventiva consta din 2 doze administrate la interval de 28 zile, apoi revaccinare peste 1 an si mai departe la fiecare 3 ani. Conform recomandarilor OMS vaccinarea incepe cu 3 doze la intervale de 7 zile si respectiv 28 zile dupa prima injectie, mai departe peste 1 an si la fiecare 3 ani. Vaccinarea dupa contaminare - 5 injectii (ziua zero, ziua a 3-a, a 7-a a 14-a si a 30-a), apoi una suplimentara peste 90 zile. In cazul leziunilor grave si riscului mare de infectie se recomanda administrarea concomitenta cu prima injectie a imunoglobulinei antirabice umane in doza 20 U/kg sau a serului antirabic de provenienta animala in doza 40 U/kg in scopul crearii imediate a titrului necesar de anticorpi in sange.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Rar eritem si induratie moderate in locul injectiei. Uneori cresterea temperaturii corporale.

Interactiuni

Corticosteroizii si imunosupresivele pot cauza ineficacitatea vaccinului

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!