Venoton

           

(Europharm Largo, Romania). Unguent 2% in tuburi a 40 g.

Compozitie Troxerutin 2 g, Excipient ad 100 g.

Proprietati

Troxerutinul normalizeaza permeabilitatea capilarelor si li diminueaza fragilitatea.

Indicatii

Durerile si edemele membrelor inferioare cauzate de bolile cronice ale venelor sau de origine traumatica; durerile cauzate de varicele cu injectii sclerozante; afectiunile venelor - hemoroizi, flebite, tromboflebite superficiale, stari postflebitice, tulburari trofice, dermite varicoase; entorsele, durerile si crampele musculare; prevenirea si tratamentul varicelor in timpul sarcinii.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Se aplica pe portiunile afectate, dimineata si seara, masand usor suprafata pielii in directia intoarcerii sangelui spre inima, pana la resorbtia completa. In formele clinice avansate tratamentul topic se face concomitent cu tratamentul oral si prin combinatie, eventual, cu anticoagulante.

Supradozare

Nu e cazul.

Efecte adverse

Urticarie, prurit.

Interactiuni

Nu se cunosc.

Precautii

Nu se recomanda aplicarea pe mucoase, eczeme sau pe rana deschisa (ulcer varicos) ci numai pe pielea intacta, fara leziuni.

 

Venoton

(Europharm Largo, Romania). Capsule N 20.

Compozitie Troxerutin 200 mg, Acid ascorbic 100 mg.

Proprietati

Troxerutinul este un derivat semisintetic de rutin (rutozid) cu absorbtie intestinala buna, flavonoid cu efecte benefice asupra capilarelor, normalizandu-le permeabilitatea si diminuandu-le fragilitatea. Acidul ascorbic potenteaza actiunea troxerutinei.

Indicatii

Durerile si edemele membrelor inferioare cauzate de bolile cronice ale venelor sau de origine traumatica; durerile cauzate de varicele cu injectii sclerozante; afectiunile venelor - hemoroizi, flebite, tromboflebite superficiale, stari postflebitice, tulburari trofice, dermite varicoase; entorsele, durerile si crampele musculare; afectiunile insotite de fragiliate capilara, hemoragiile retiniene la aterosclerotici, hipertensivi, diabetici.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Doza de atac - cate 1 capsula de 2-3 ori pe zi in timpul meselor, doza de intretinere - cate 1 capsula o data pe zi timp de 2-4 saptamani. Concomitent cu administrarea orala se recomanda si aplicarea topica a gelului Venoton pe portiunile afectate, dimineata si seara, masand usor pielea.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Dureri gastrice, reactii alergice.

Interactiuni

Nu se cunosc.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!