Vaxigrip

           

(Pasteur Merieux, Franta). Vaccin 1 doza in seringi N 1, N 10, N 20, Vaccin10 doze, 25 doze si 50 doze in flacon N 1.

Compozitie Contine 3 tulpini de virus gripal inactivat si purificat. Virusul este crescut pe embrioni de gaina si inactivat cu formalina.

Proprietati

Imunitatea evolueaza peste 10-15 zile dupa vaccinare si apara de gripa timp de 1 an.

Indicatii

Profilaxia gripei a persoanelor cu risc de complicatii gripale (varstnicii peste 65 ani, adultii si copiii cu boli cronice ale sistemelor cardio-vascular, renal, respirator), persoanelor care contacteaza cu cei din grupele de risc pentru a nu-i molipsi (rudele, medicii, personalul tehnic al spitalelor s.a.).

Contraindicatii

Alergia documentata la albusul de ou de gaina (reactii anafilactice dupa albusul de ou in alimentatie).

Posologie

Adulti si copii peste 10 ani 0,5 ml s.c sau i.m. o singura data inaintea varfului sezonului de gripa. Copii sub 10 ani 2 injectii a 0,25 ml la interval de 1 luna.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reactii locale (dureri usoare in locul injectiei) si foarte rar generale (cresterea temperaturii corporale) primele 48 ore.

Interactiuni

Nu se cunosc.

Precautii

Administarea i.v. este inacceptabila. Inainte de injectare a se convinge ca acul nu a nimerit intr-un vas sanguin. Bolnavii de anemie drepanocitara (riscul hemolizei). Vaccinul inghetat este inutilizabil.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!