Valpromid

           

Valpromidum N03A G02

Specialitati: Depamid.

Particularitati: Valpromida este un promedicament: in organism se transforma in acid valproic.

Indicatii

Tratamentul adjuvant al epilepsiei, profilaxia recidivelor in psihoza maniaco-depresiva in cazurile cand litiul este contraindicat, starile agresive de diversa provenienta.

Contraindicatii

Sarcina (daca ea exista, atunci preparatul trebuie inlocuit). Bolile hepatice, insuficienta hepatica sau renala severa, bolile organice ale SNC, intoleranta la acidul valproic.

Posologie

In tratamentul epilepsiei cate 1-3 drajeuti de 2 ori pe zi (dimineata si seara) in timpul meselor. In accesul manic, initiala cate 2-3 drajeuri de 2 ori pe zi, de intretinere cate 1-2 drajeuri de 2 ori pe zi. In starile depresive, initiala cate 1/2 - 11/2 drajeuri de 2 ori pe zi, de intretinere cate 1-2 drajeuri de 2 ori pe zi.

Supradozare

Stare de coma cu hipotonie musculara, hiporeflexie, mioza, inhibitie respiratorie. Tratament: lavaj gastric (primele 10-12 ore dupa ingestie), diuretice osmotice, supraveghere cardio-respiratorie, in cazurile grave hemodializa.

Efecte adverse

Sedatie, confuzie, stari delirante.

Interactiuni

Creste efectele psiholepticelor si antidepresivelor (stari confuzionale), carbamazepinei (semne de intoxicatie).

Precautii

Varsta peste 65 ani. Afectiunile organice ale SNC. Nu se recomanda consumul de alcool.

Depamid (Sanofi-Winthrop, Franta). Drajeuri 300 mg N 30.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!