Vagothyl

           

(Polfa Pabianice, Polonia). Flacoane a 50 ml.

Compozitie Polcrezulen (complex de acid metacrezolsulfuric si formaldehida) 36 g, Apa distilata 100 ml.

Proprietati

Antiseptic cu actiune bactericida, fungicida, antiprotozoica, hemostatica, astringenta, cauterizanta si cicatrizanta. Mecanismul actiunii se explica prin aciditatea preparatului (pH=0,รก). In aplicarea topica acopera tesutul lezat cu o pelicula alba opalescenta care se pastreaza 2-7 zile. Desprinde tesuturile necrotizate de cele sanatoase creand conditii favorabile pentru regenerare. Nu conduce la formarea de cicatrici. Normalizeaza flora bacteriana vaginala.

Indicatii

Vaginitele cu Trichomonas vaginalis si Candida albicans, eroziile colului uterin, inclusiv dupa electrocoagulare (adjuvant), ragadele mameloanelor in perioada lactatiei, ulceratiile provocate de utilizarea indelungata a pesariilor, leucoreea, pruritul vaginal, afectiunile inflamatorii cutanate, plagile si ulcerele in boala varicoasa a membrelor inferioare, candidoza bucala, inclusiv cu candida albicans, infectiile bacteriene si trichomonazice ale tractului urinar, infectiile nespecifice ale uretrei, eroziile si papiloamele uretrale feminine, leziunile actinice cutanate. Hemostaza dupa interventiile chirurgicale minore si extractiile dentare.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

In eroziile colului uterin tampoane imbibate cu solutie se aplica pentru 3 min de 2-3 ori pe saptamana; pentru spalaturi vaginale se utilizeaza solutie obtinuta din diluarea a 10-15 ml Vagothyl in 1 litru apa. In ulcere, ragade, arsuri solutii in aceiasi dilutie. Pentru hemostaza se aplica tampon imbibat in Vagothyl pentru 2-3 min.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reactii alergice.

Interactiuni

Nu au fost descrise.

Precautii

Vagothyl-ul poate fi utilizat si diluat 1:1 sau 1:5 cu apa.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!