Vaccin Sabin Poliomyelitique

           

(Pasteur Merieux, Franta). Solutie buvabila 1 doza vaccin in fiole N 1 si N 10, Solutie buvabila 10 doze vaccin in flacoane N 10. Solutie buvabila 20 doze vaccin in flacoane N 10.

Compozitie Virus poliomielitic atenuat de tip 1, 2 si 3 in anumita proportie, albumina umana, fenol rosu pentru culoare.

Proprietati

Virusul se cultiva pe celule VERO. Imunitatea apare dupa prima doza perorala si creste dupa administrarea urmatoarelor doua doze.

Indicatii

Profilaxia poliomielitei.

Contraindicatii

Imunodeficienta ereditata si dobandita, inclusiv pacientii infectati cu HIV sau cu imunodeficit provocat de terapia imunosupresiva. In asemenea cazuri se recomanda vaccinul poliomielitic inactivat. Neoplaziile maligne. Sarcina (se recomanda vaccinul inactivat)

Posologie

Vaccinarea primara se face cu 3 doze p.o. la intervale de 4-6 saptamani. Revaccinarea se face peste 1 an dupa vaccinarea primara si apoi la fiecare 5 ani.

Efecte adverse

Foarte rar pot aparea paralizii (mai putin de 1 caz la 1 mln) legate de reversia virusului atenuat. Aceasta complicatie apare timp de 30 zile dupa vaccinare si la persoanele care au contactat cu cel vaccinat timp de 60 zile dupa contact.

Interactiuni

Nu sunt specificate.

Precautii

Probleme deosebite nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!