Unguent Dr. Theiss cu Tataneasa

           

(Naturwaren Dr. Peter Theiss, Germania). Unguent 50 g in borcane.

Compozitie Tinctura din radacina de tataneasa (Symphytum officinale) 1:5 - 10 g, Tocoferol acetat 1 g, Ulei de Porumb 1 g, O-Clorofila VIII 20 mg, Colorant, Aromatizant, Antioxidant, Untura de porc ad 100 g.

Proprietati

Radacina de tataneasa este cunoscuta inca din antichitate ca remediu pentru ingrijirea pielii si stimularea regenerarii ei. Actiunea se datoreste alantoinei, unei substante intalnite rar in regnul vegetal, insa continuta in cantitati relativ mari in radacina de tatatneasa. Alantoina stimuleaza inmultirea celulelor si regenerarea tesuturilor.

Indicatii

Stazele si edemele, loviturile puternice (contuzii) si hematoamele.

Contraindicatii

Nu se cunosc.

Posologie

Se aplica topic in strat subtire cu masaj riguros de cateva ori pe zi. Locul bolnav poate fi bandajat, in special pe timpul noptii. Pentru noapte stratul de unguent se aplica mai gros. Durata tratamentului este in functie de genul, starea si evolutia bolii.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate. Supradozajul este improbabil.

Efecte adverse

Nu se cunosc.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Fara probleme.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!