Tylenol cold

           

(Unipharm INC, SUA). Caplete N 10.

Compozitie Paracetamol 325 mg, Pseudoefedrina clorhidrat 30 mg, Dextrometorfan bromhidrat 15 mg, Clorfeniramina maleat 2 mg.

Proprietati

Paracetamolul are actiune analgezica si antipiretica, este eficient in cefalee, mialgii, artralgii, dismenoree, febra. Pseudoefedrina se recomanda in raceala, tuse, alergie, ca remediu antiastmatic si bronholitic. Dextrometorfanul este un antitusiv cu actiune centrala (inhiba centrul tusei) indicat in tusea seaca. Clorfeniramina manifesta actiune antihistaminica. Inlatura simptomele rinitei, febrei de fan si altor reactii alergice ale cailor respiratorii superioare. Actiunea integra este benefica in raceala si gripa asociate cu dureri difuze sau acute, temperatura si tuse.

Indicatii

Rinita, stranutul, congestia nazala, hiperlacrimatia, tusea, durerile, cefaleea, raguseala, febra provocate de raceala.

Contraindicatii

Tratamentul cu antidepresive de tip IMAO, antiparkinsoniene, varsta sub 6 ani.

Posologie

Adulti si copii peste 12 ani cate 2 caplete la fiecare 6 ore, copii 6-12 ani cate 1 capleta la fiecare 6 ore nedepasind doza de 4 caplete/zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate. In cazul ingestiei unui numar mare de caplete se recomanda lavajul gastric si terapie suportiva si simptomatica.

Efecte adverse

Cefalee, icter si alte simptome de hepatotoxicitate, methemoglobinemie, anemie hemolitica, insuficienta renala, necroza tubulara renala, pancitopenie, febra, eruptii cutanate.

Interactiuni

Antidepresivele de tip IMAO cresc riscul crizelor hipertensive. Alcoolul, barbituricele, carbamazepina, fenitoina, rifampicina si sulfinpirazona cresc hepatotoxicitatea paracetamolului. Preparatul creste actiunea anticoagulantelor.

Precautii

Sarcina, lactatia, alcoolismul cronic.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!