Triovit

           

(KRKA, Slovenia). Capsule N 30.

Compozitie Beta-caroten 10 mg, Tocoferol 40 mg, Acid ascorbic 100 mg, Seleniu 50 mcg (0,05 mg).

Proprietati

Vitaminele C, E si beta-carotenul care in organism se transforma in vitamina A sunt vitamine antioxidante si protejeaza celulele de actiunea agresiva a radicalilor liberi. Seleniul intra in componenta glutationperoxidazei, care este factorul natural de aparare a celulei de oxidare. Triovit creste rezistenta imuna si generala a organismului uman, reduce probabilitatea bolilor oncologice, cardio-vasculare si a cataractei.

Indicatii

Deficienta vitaminelor C si E, beta-carotenului (provitamina A) si seleniului, munca fizica si intelectuala intensa (sportivi, studenti s.a.), persoanele varstnice la care sistemul defensiv este slabit sau absorbtia vitaminelor si mineralelor scazuta, fumatul (nicotinismul este o sursa de radicali liberi), muncitorii supusi radiatiilor (lucrul la computer sau la soare), persoanele care lucreaza in mediu poluat (zone industriale, centrele oraselor).

Contraindicatii

Hipervitaminoza A, E, D, hipersensibilitatea la preparat, varsta sub 10 ani.

Posologie

Adulti si adolescenti peste 15 ani cate 1-2 capsule pe zi dupa mese cu putina apa. Cura de tratament este de 2 luni si poate fi repetata de 2-3 ori pe an. Copii de 11-14 ani (in cazuri exceptionale) cate 1 capsula o data pe zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Nu se cunosc.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!