Trimetazidina

           

Trimetazidinum C01D X17

Specialitati: Preductal.

Proprietati

Normalizeaza metabolismul celular in conditiile hipoxiei, mentine nivelul ATP in celule. Normalizezaa lucrul pompelor ionice si fluxul ionilor de sodiu si potasiu. Amelioreaza functia miocardului si a encefalului in conditiile hipoxice. Mareste toleranta la sarcina fizica, reduce frecventa crizelor anginale, restabileste activitatea functionala a retinei in afectiunile ei vasculare, amelioreaza auzul in afectiunile lui de geneza vasculara, boala Meniere (micsoreaza vertijul, zgomotele din urechi).

Indicatii

Angina pectorala, profilaxia acceselor anginale. Ametelile de ordin vascular, boala Meniere, zgomotele din urechi, afectiunile corioretinale vasculare.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la trimetazidina.

Posologie

Cate 20 mg de 2-3 ori pe zi in timpul meselor.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Rar greturi, varsaturi, reactii alergice.

Interactiuni

Creste eficacitatea nitratilor.

Precautii

Toleranta la sarcina fizica creste in 2 saptamani de tratament. Trimetazidina trece in lapte. Copilul trebuie trecut la alimentatie artificiala.

Preductal (Laboratoires Servier, Franta). Comprimate filmate 20 mg N 60.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!