Triazolam

           

Triazolamum N05C D05

Specialitati: Halcion.

Proprietati

Hipnotic cu actiune de scurta durata, derivat de benzodiazepina lansat pe piata farmaceutica in 1982. Are si efect sedativ, anxiolitic si miorelaxant central. Nu se acumuleaza in organism. Nu modifica sau modifica foarte putin structura somnului.

Indicatii

Tratamentul de scurta durata (pana la 7-10 zile) al insomniei.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la benzodiazepine, miastenia, bolile hepatice si renale severe, sarcina in primul trimestru.

Posologie

Adulti 0,125-0,25 mg inainte de culcare.

Supradozare

Efectele adverse exacerbate. Tratament suportiv si simptomatic.

Efecte adverse

Somnolenta, vertij, tulburari ale concentrarii atentiei si ale memoriei, depresie, ataxie. Hiperexcitabilitate, agresivitate, halucinatii. In administrarea indelungata (peste 4 saptamani) poate conduce la toleranta si dependenta. La intreruperea brusca a tratamentului poate aparea insomnia rebound.

Interactiuni

Creste efectul deprimantelor SNC (hipnoticelor, anestezicelor, anticonvulsivantelor, antihistaminicelor). Cimetidina si eritromicina reduc viteza metabolizarii hepatice a triazolamului si-i cresc efectele si durata actiunii.

Precautii

In tratamentul indelungat este posibila dependenta de preparat. Pe toata perioada tratamentului cu triazolam nu se recomanda folosirea bauturilor alcoolice.

Halcion (Pharmacia & Upjohn, Belgia). Comprimate 0,25 mg N 10, 30, 100 si 500.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!