Tri-V

           

(SAGMEL Inc, SUA). Comprimate N 30.

Compozitie Beta-Caroten 5.000 U, Tocoferol acetat 30 U, Acid ascorbic 60 mg.

Proprietati

Vitaminele C, E si beta-carotenul care in organism se transforma in vitamina A sunt vitamine antioxidante si protejeaza celulele de actiunea lezanta a radicalilor liberi. Tri-V creste rezistenta imuna si generala a organismului uman, reduce probabilitatea bolilor oncologice si cardio-vasculare si a cataractei.

Indicatii

Deficienta vitaminelor C si E, beta-carotenului (provitamina A), munca fizica si intelectuala intensa (sportivi, studenti s.a.), persoanele varstnice la care sistemul defensiv este slabit sau absorbtia vitaminelor este scazuta, fumatul (nicotina este o sursa de radicali liberi), muncitorii supusi radiatiilor (lucrul la computer sau la soare), persoanele care lucreaza in mediu poluat (zone industriale, centrele oraselor).

Contraindicatii

Hipervitaminoza A, E, D, hipersensibilitatea la preparat, varsta sub 2 ani.

Posologie

Cate 1 comprimat o data pe zi inainte de masa.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate. Dozele mari de acid ascorbic pot provoca greata, varsaturi, diaree, dismenoree, rar - apoplexie ovariana.

Efecte adverse

Acidul ascorbic poate irita tractul gastro-intestinal (greata, varsaturi, diaree).

Interactiuni

Acidul ascorbic neutralizeaza efectul inhibitor al glucorticoizilor asupra sintezei colagenului si activitatii fagocitare a neutrofilelor. Tetraciclinele si salicilatii cresc eliminarea urinara a acidului ascorbic (pot fi marite dozele Tri-V).

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!