Tri-OM

           

(Laboratoires OM, Elvetia). Pulbere 3 g in plicuri N 20, Gel buvabil 3 g/10 g in plicuri a 10 g N 20, Gel buvabil 3g/10 g in flacoane a 360 g.

Compozitie Silicat de aluminiu-calciu-magneziu.

Proprietati

Principiul activ al preparatului este o substanta anorganica obtinuta pe cale sintetica cu urmatoarele proprietati: mare suprafata specifica si buna putere dispersanta care ii permit de a acoperi mucoasele gastrointestinale si a le proteja de agresiuni, actiune antiacida rapida si efect tampon prelungit care ii permit combaterea hiperaciditatii (10 g gel neutralizeaza 27 mmol HCl), putere de adsorbtie ridicata care inlatura efectul substantelor iritante, un grad mare de polimerizare care il face insolubil in mediul gastro-intestinal, nu se absoarbe si poate fi utilizat timp indelungat, inclusiv si in pediatrie.

Indicatii

Tratamentul simptomatic al gastritelor, ulcerelor gastrice si duodenale, esofagitei de reflux, herniilor hiatale, hiperclorhidriilor, dispepsiilor cu meteorism, diareelor de orice origine a adultilor si copiilor, fermentatiilor intestinale, sindromului colitic cu fermentatie.

Contraindicatii

Insuficienta renala severa (riscul encefalopatiilor in dializa), afectiunile stenozante ale tubului digestiv.

Posologie

Plic – adulti, in general 3 plicuri pe zi inainte de sau dupa mese, in functie de caz, sau in momentul aparitiei durerilor. La necesitate aceste doze pot fi dublate. Copii – 1 sau 2 plicuri pe zi in cateve prize. Flacon – adulti in general 5-10 ml inainte de sau dupa mese, in functie de caz, sau in momentul aparitiei durerilor. Copii – 10-15 ml pe zi divizate in mai multe prize. Gelul din plic se amesteca bine, se deschide plicul, apoi gelul se inghite ca atare sau diluat cu apa. Flaconul se agita minutios inainte de utilizare. Supradozare Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Rar - modificari ale transitului intestinal sau ale consistentei scaunului.

Interactiuni

Reduce absorbtia tetraciclinelor si anticolinergicelor. Se recomanda a se respecta un interval de cel putin 2 ore intre ingestia TRI-OM si altor preparate.

Precautii

Pacientii cu megacolon sau insuficienta renala. Tratamentul indelungat cu preparate de aluminiu poate provoca pierderi de fosfor. Dupa deschiderea flaconului, acesta trebuie pastrat in frigider (2-80 C).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!