Transpulmin Kinderbalsam S

           

(ASTA Medica, Germania). Crema 20 g, 40 g si 100 g in tuburi.

Compozitie Ulei volatil de Eucalipt 10g, Ulei volatil de Pin 3g, Excipient ad 100g.

Proprietati

Uleiurile volatile de eucalipt si din cetina de pin se folosesc in Europa pe parcursul a catorva generatii. Uleiul de eucalipt are proprietati secretomotorii, expectorante, spasmolitice moderate si rubefaciente topice (iritante, revulsive). Uleiul volatil de cetina de pin este mucolitic, rubefacient si antiseptic moderat. Ambele uleiuri volatile au proprietati antimicrobiene. Uleiurile volatile sunt liposolubile si patrund usor in toate tesuturile. Aplicate local in concentratii mari produc iritatia si hiperemia pielii, pot provoca si lezarea celulelor. Aplicate pe mucoase excita diversi receptori. In concentratii mici (aplicate sistematic sau in bai) se depoziteaza in membranele celulare si stimuleaza enzimele, moleculele transportoare, canalele ionice si receptorii.

Indicatii

Tratamentul simptomatic al bolilor cailor respiratorii provocate de raceala.

Contraindicatii

Astmul bronsic, tusea convulsiva, leziunile cutanate (de ex. arsurile), hipersensibilitatea la preparat. Inhalatiile sunt contraindicate copiilor sub 6 ani (iminenta arsurilor mucoaselor).

Posologie

Pentru administrarea externa (frictiune pe piept si/sau spinare): Copii 1-6 ani cate 0,75 g crema (cca 3 cm) pana la 4 ori pe zi, 7-12 ani cate 1 g crema (cca 4 cm) pana la 4 ori pe zi, adolescenti si adulti cate 1,5 g crema (cca 6 cm) pana la 4 ori pe zi. Pentru inhalatii: copii de 6-12 ani cate 1 g crema (cca 4 cm) pana la 3 ori pe zi, adolescenti si adulti cate 1,5 g crema (cca 6 cm) pana la 3 ori pe zi. Pentru inhalatii crema (balsamul S) se introduce in apa fierbinte (insa nu clocotinda) si se inhaleaza vaporii timp de cateva minute. Ochii se tin inchisi pentru a evita iritatia conjunctivelor. Copiii vor inhala numai sub observatia adultilor pentru a evita arsurile cu apa fierbinte.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

La contactul cu pielea sau mucoasele pot aparea reactii de hipersensibilitate sau alergice, inclusiv eczema de contact. Accesele de bronhospasm se pot exacerba. La administrare perorala se observa greata, varsaturi, diaree.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Copiilor sub 2 ani nu se aplica pe regiunea fetei, indeosebi a nasului.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!