Tinctura de Propolis

           

("Vitamina" Umani, Ucraina). Tinctura 25 ml in flacoane-picatoare.

Proprietati

Principiile active ale propolisului au actiune antiinflamatoare, anestezica locala, antibacteriana, stimuleaza regenerarea tesuturilor lezate, normalizeaza metabolismul.

Indicatii

Microtraumele pielii sau ale mucoasei bucale, tonsilita, faringita, highmoreita, parodontita cronica, otita purulenta cronica.

Contraindicatii

Eczema, hipersensibilitatea la preparat sau la alte produse de albinarit, reactiile alergice, hemoragiile cutane sau ale mucoaselor.

Posologie

Se aplica topic sau in gargarisme, spalaturi, inhalatii. Pe rani sau zgarieturi se aplica sub forma de tampoane imbibate cu tinctura. In otitele purulente tampoanele se introduc in conductul auditiv extern dupa indepartarea puroiului sau se picura cate 1-2 picaturi de 3-4 ori pe zi. Amigdalele se badijoneaza de 1-2 ori pe zi timp de 8-15 zile. Pentru inhalatii tinctura se diluiaza cu apa (1:20). Se inhaleaza de 1-2 ori pe zi timp de 7-10 zile.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reactii alergice.

Interactiuni

Nu sunt specificate.

Precautii

La aparitia reactiilor alergice tratamentul trebuie suspendat.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!