Tinctura de Galbenele

           

(Farmaco, Moldova). Tinctura 50ml.

Compozitie Tinctura 1:10 din floare de galbenele (Calendulae officinalis flos).

Proprietati

Florile si tinctura de galbenele are proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si cicatrizante. Efectul antistafilococic si antistreptococic este moderat. Suma flavonoizilor, carotenoizilor si acizilor organici ii redau actiune antiinflamatoare si angioprotectoare, stimuleaza functia metabolica a ficatului (amelioreaza compozitia bilei, creste concentratia bilirubinei si colesterolului in ea), creste functia secretorie si excretorie a fictului, stimuleaza procesele reparatorii din TGI.

Indicatii

Plagile purulete, combustiile, amigdalitele, taieturile, colecistitele, bolile inflamatorii ale cavitatii bucale si ale cailor respiratorii superioare. Ca adjuvant in ulcerul peptic, gastrita, bolile vezicii biliare si cailor bilifere.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparatele din galbenele.

Posologie

In gargarisme 1 lingurita (5 ml) la un pahar de apa; in colecistite cate 10-20 picaturi de 3 ori pe zi. In aplicatii locale pe locurile lezate.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reactii alergice, senzatie de amar in gura (in administrarea interna), senzatie de usturime in epigastru, dureri abdominale.

Interactiuni

Nu sunt stabilite.

Precautii

In tratamentul gastritelor si ulcerului gastric sau duodenal cu hiperaciditate se administreaza concomitent cu antiacide si spasmolitice.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!