Tetrazepam

           

Tetrazepamum M03B X

Specialitati: Myolastan.

Proprietati

Derivat de benzodiazepina cu efect miorelaxant exprimat datorita inhibitiei reflexelor mono- si polisinaptice. Ca si alte benzodiazepine, stimuleaza influentele GABA-ergice centrale care se manifesta prin actiune anxiolitica, sedativa, hipnotica si anticonvulsivanta.

Indicatii

Sindromul algic in patologia tendoanelor (epicondilite, tendo-vaginite) si a articulatiilor, starile spastice ale musculaturii striate (contuzii, lumbago, torticolis), contractura musculara in coxartroza si boala Behterev, durerile cronice mecanice ale coloanei vertebrale, sindromul algic in nevralgii, kinezoterapia.

Contraindicatii

Formele grave ale miasteniei, hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

50-150 mg/zi in functie de severitatea bolii. Doza, la necesitate, poate fi marita. In kinezoterapie 50 mg cu o ora inainte de sedinta.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost comunicate.

Efecte adverse

Somnolenta, senzatie de oboseala, vertij, ataxie.

Interactiuni

Creste efectul deprimant al inhibantelor SNC (antipsihotice, anxiolitice, hipnotice, sedative, antidepresive).

Precautii

Consumul de bauturi alcoolice este contraindicat pe intreg parcursul tratamentului. Sarcina (primul trimestru), lactatia (daca tratamentul se impune, copilul trebuie luat de la san). Conducerea vehiculelor (preparatul relaxeaza musculatura, scade reflexele, provoaca somnolenta).

Myolastan (Sanofi-Winthrop, Franta). Comprimate 50 mg N 20.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!