Tergynan

           

(Laboratoires du Dr. Emile Bouchara, Franta). Comprimate vaginale N 6 si N 10.

Compozitie Ternidazol 200 mg, Neomicina sulfat 100 mg, Nistatina 100.000 U, Prednisolon metasulfobenzoat de sodiu 3 mg, Excipient q.s.

Proprietati

Preparat cu actiune trichomonacida (ternidazol), antibacterianai (neomicina, antibiotic cu spectru antibacterian larg), antifungica (nistatina, antibiotic polenic), antiinflamatorie (prednisolon, glucocorticoid). Excipientii mentin pH normal al vaginei.

Indicatii

Vaginitele bacteriene provocate de flora piogena banala, vaginitele trichomonadice, vaginitele micotice cu Candida albicans, vaginitele cu flora mixta (trichomonade, bacterii anaerobe, levuri). Profilaxia infectiei inainte de interventiile chirurgicale ginecologice, inainte de nastere sau avort, inainte de si dupa introducerea spiralei intrauterine, inainte de si dupa diatermoacoagularea colului uterin, inainte de histerofrafie.

Contraindicatii

Nu are.

Posologie

Cate un comprimat vaginal inainte de somn. Comprimatul se umecteaza in apa timp de 20-30 min si se introduce profund in vagina, dupa ce pacienta sta culcata 10-15 min. Cura de tratament este de 10 zile. In cazul unei micoze diagnosticate si adeverite cura se prelungeste pana la 20 zile. In perioada menstruala tratamentul nu se intrerupe.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reactii alergice cutanate in unele cazuri. Faorte rar senzatie de usturime si iritatie locala in debutul tratamentului.

Interactiuni

Nu sunt specificate si sunt improbabile.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!