Tanakan

           

(Beaufour-Ipsen International, Franta). Comprimate filmate 40 mg, Solutie buvabila 40 mg/1 ml-30 ml.

Compozitie Extract standardizat si titrat (Egb 761) din frunzele arborelui Ginkgo biloba.

Proprietati

Vasodilatator cerebral si sistemic cu actiune asupra arterelor, capilarelor si venelor. Actiunea sa se datoreste flavonoidelor care le contine. Amelioreaza circulatia cerebrala si utilizarea oxigenului si glucozei de catre neuroni. Capteaza si inactiveaza radicalii liberi protejand lipidele, fosfolipidele membranelor celulare si fibrele de colagen de peroxidare. Influenteaza eliberarea, recaptarea si catabolismul neurotransmitatorilor si sensibilizeaza receptorii acestora la actiunea lor. Este utilizat in afectiunile circulatorii si edeme. Tonizeaza venele, scade permeabilitatea vaselor. Are efect antiagregant in hiperagregatia plachetara si eritrocitara si reduce riscul trombotic microcirculator.

Indicatii

Encefalopatiile discirculatorii de diversa etiologie (sechelele ictusului cerebral, traumelor cerebrale, varsta inaintata) cu tulburari ale memoriei si/sau atentiei, scaderea capacitatilor intelectuale, angoasa, tulburarile somnului; afectiunile circulatiei si microcirculatiei periferice, inclusiv arteriopatiile membrelor inferioare si sindromul Raynaud, claudicatia intermitenta; tulburarile neuro-sensoriale (ameteli, acufene, hipoacuzie, degeneratia maculei galbene, retinopatia diabetica).

Contraindicatii

Nu au fost stabilite.

Posologie

Cate 1 comprimat sau cate 1 ml solutie buvabila de 3 ori pe zi in timpul meselor. Durata medie a curei de tratament constituie 3 luni.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Tulburari dispeptice, cefalee, reactii alergice.

Interactiuni

Nu au fost stabilite.

Precautii

Primele semne de ameliorare a starii bolnavului pot fi asteptate peste o luna de tratament.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!