Tachocomb

           

(Nycomed, Austria). Placa cu dimensiunile 9,5´ 4,8´ 0,5 cm sau 2,5´ 3´ 05 cm in ambalaj steril.

Compozitie Colagen ecvin 1,3-2 mg, Fibrinogen uman liofilizat 4,3-6,7 mg, Trombina bovina 1,5-2,5 U, Aprotinina bovina 0,055-0,087 U, Riboflavina 0,007-0,026 mg pentru 1 cm2 de placa cu grosimea 0,5 cm.

Proprietati

Placa adera la suprafata ranii datorita polimerizarii care se petrece timp de 3-5 min.. Elimina factorii coagularii sangelui care declanseaza transformarea fibrinogenului in fibrina. Aprotinina inhiba plasmina si fibrinoliza. Se formeaza un cheag durabil. Placa se resoarbe treptat (3-6 saptamani) si se inlocueste cu tesut conjunctiv.

Indicatii

Hemostaza si adeziunea tesuturilor in operatiile chirurgicale pe organele parenchimatoase (ficat, splina, pancreas, nodulii limfatici); hemostaza in operatiile pe organele ORL, in ginecologie, urologie, traumatologie, angiologie, pe schelet; crearea etansietatii in interventiile toracale; profilaxia fistulelor limfatice, biliare si cefalo-rahidiene.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Se aplica topic pe rana curatita de sange dezinfectante si alte solutii cu partea acoperita cu factorii coagularii (culoare galbena) si se apasa timp de 3-5 min. In cazul ranilor uscate placa se umecteaza cu ser fiziologic si se aplica imediat. Dimensiunile placii trebuie sa corespunda marimii ranii plus 1-2 cm. Pentru acoperirea ranilor mari se pot utiliza cateve placi in asa mod ca marginea unei placi sa o acopere pe cealalta.

Supradozare

Nu este cazul.

Efecte adverse

Nu s-au observat.

Interactiuni

Nu se cunosc.

Precautii

Placa se utilizeaza in conditii sterile. Inainte de aplicare manusile chirurgicale si instrumentele se curata de sange si solutii, inclusiv antiseptice. Fragmentele ramase se arunca.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!