Sulfadiazina argentica

           

Sulfadiazinum argenticum D06B A01

Specialitati: Dermazin.

Proprietati

Activ pe bacterii gram-pozitive si gram-negative, dermatofiti si Candida. In rana disociaza in ioni de argint care manifesta actiune bactericida si sulfadiazina cu efect bacteriostatic. Unguentul nu are proprietati necrolitice. Activitate osmotica moderata.

Indicatii

Ranile si arsurile in prima faza a procesului, cu exsudatie exprimata; ranile superficiale si combustiile de gradul I-IIIA in faza II si III; ulcerele trofice, decubitusurile, ranile trenante.

Contraindicatii

Deficitul de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza, ranile profunde si combustiile cu exsudatie exprimata; sarcina si lactatia, nou-nascutii si copiii sub 3 luni.

Posologie

Se aplica in strat subtire (2-4 mm) dupa spalarea si curatirea ranii sau arsurii. Suprafata se lasa deschisa sau se acopere cu bandaj (care trebuie schimbat de 1-2 ori pe zi sau mai rar). Doza maxima a preparatului este de 300 mg. Durata tratamentului poate dura pana la 3 saptamani.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Iritatie, dureri in locul aplicarii, reactii alergice cutane, tulburari dispeptice.

Interactiuni

Nu au fost descrise.

Precautii

In cazul aplicarii preparatului pe suprafete extinse urmeaza a se controla functiile renale si hepatice si hemograma. Se recomanda lichid alcalin din abundenta.

Dermazin (Lek, Slovenia). Crema 10 mg/1 g-50 g in tuburi.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!