Suc de Kalanchoe

           

(Biofarma, Ucraina). Suc natural pentru uz extern 20 ml in flacoane.

Compozitie Kalanchoƫ pinnata (Lam.) Pars.

Proprietati

Sucul de Kalanchoe contine flavonoide, acid ascorbic, tanine, microelemente (fier, magneziu, aluminiu, cupru s.a.), acizi organici, enzime. Este un biostimulator. Manifesta actiune antiinflamatoare si cicatrizanta.

Indicatii

Procesele supurativo-necrotice, ulcerele trofice ale gambei, decubitusurile, combustiile, transplantul pielii. Gingivitele (gingivita catarala difuza acuta, gingivita catarala hipertrofica subacuta si cronica), parodontoza distrofica de gradul II-III, stomatita recidivanta. Rupturile perineale, fisurile mamelonare, eroziile de col uterin, endocervicitele.

Contraindicatii

Nu sunt stabilite.

Posologie

Rana, ulcerul sau ruptura perineala se iriga cu suc dintr-o seringa cu ac subtire, deasupra se aplica un tampon imbibat cu suc de kalanchoe. Procedura se repeta zilnic pana la curatirea ranii, mai deperte peste o zi. In cazul ranilor purulente la suc se adauga antibiotice sau alte remedii antibacteriene. Durata tratamentului constituie 15-20 zile. In erozii de col uterin se utilizeaza tampoane cu unguent pentru 8 ore pe zi timp de 15 zile. Pe fisurile mameloanelor se picura cateva picaturi de suc dupa fiecare alaptare timp de 4-5 zile. In stomatologie se utilizeaza aplicatii cu suc (imbibat in tifon sau vata).

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Nu s-au oservat.

Interactiuni

Nu sunt specificate.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!