Stoptussin

           

(Galena, Cehia). Picaturi buvabile 10ml in flacoane.

Compozitie Butamirat dihidrogenocitrat 40 mg, Guaifenesina 1 g, Etanol 95% 3 g, Extract fluid de Lemn-dulce 30 mg, aroma de floare de Alpinarum 20 mg, Apa purificata 0,07 ml, Polisorbat 80 10 mg, Propilenglicol ad 10 ml.

Proprietati

Butamiratul are proprietati antitusive, expectorante, bronholitice moderate si antiinflamatoare. Efectul antitusiv se explica prin anestezierea receptorilor senzitivi pulmonari. Guaifenesina este un expectorant cu proprietati tensio-active, reduce adezivitatea sputei, ii scade viscozitatea. Fluxul crescut al secretiei bronsice stimuleaza activitatea cililor vibratili si faciliteaza expectoratia. Tusea devine mai productiva si mai putin frecventa. Principiile active ale lemnului dulce (Liquiritia) au efecte expectorante. In ansamblu preparatul inhiba tusea, in special cea hiperreactiva, seaca si neproductiva, manifesta proprietati secretomotorii si mucocinetice care faciliteaza expectoratiei. Stoptusina nu inhiba centrul respirator.

Indicatii

Bronsitele, faringitele, infectiile virale si catarale ale cailor respiratorii, pneumoniile, silicoza, perioada pre- si postoperatorie pentru inhibitia tusei.

Contraindicatii

Myasthenia gravis (contraindicatie relativa).

Posologie

Copii cu masa corporala sub 7 kg cate 8 picaturi de 3-4 ori pe zi, 8-12 kg cate 9 picaturi de 3-4 ori pe zi, 13-20 kg cate 14 picaturi de 3 ori pe zi, 21-30 kg cate 14 picaturi de 3-4 ori pe zi, 31-40 kg cate 16 picaturi de 3-4 ori pe zi. Adulti si copii cu masa corporala 41-50 kg cate 25 picaturi de 3 ori pe zi, 51-70 kg cate 50 picaturi de 3 ori pe zi, 71-90 kg cate 40 picaturi de 3 ori pe zi. Picaturile se numara din flaconul picator intors cu gatul in jos si se dilueaza in 100 ml apa, ceai sau sucuri de fructe.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

In dozele recomandate nu se prevad. Butamiratul poate provoca exanteme, greata, diaree, ameteli.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!