Spregal

           

(S.C.A.T. Laboratories, Franta). Lotiune-spray 160 g in flacoane.

Compozitie Esdepaletrina 0,63%, Piperonil butoxid 5,04%.

Proprietati

Esdepaletrina face parte din familia piretrinelor sintetice si este o neurotoxina pentru insecte. Afecteaza schimbul cationic transmembranar al neuronilor. Piperonilul potenteaza efectul esdepaletrinei prin inhibitia enzimelor inactivatoare ale piretrinelor. Preparatul este conceput pentru combaterea scabiei.

Indicatii

Tratamentul scabiei la orice varsta.

Contraindicatii

Nu are.

Posologie

Preparatul se aplica seara (pe la ora 18-19 pentru ca actiunea sa se prelungeaca 12 ore) pe intreg corpul, indeosebi in spatiile interdigitale, subsuori si alte pliuri ale pielii. Tratamentului se supun simultan toti membrii familiei. Un balonas ajunge pentru trei persoane. Peste 12 ore se face baie si pielea se usuca cu un stergar. Daca peste 8-10 zile simptomele scabiei reapar tratamentul poate fi repetat. Daca la reinfestare apare impetigo se trateaza mai intai impetigo, iar daca apare eczema se aplica mai intai unguent cu glucocotricosteroizi. Preparatul se aplica pe fata cu un tampon imbibat in Spregal.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Poate aparea senzatie de usturime usoara care trece repede.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

A se evita contactul preparatului cu ochii si mucoasele. Imediat dupa tratament albiturile si lenjeria se vor fierbe si calca cu fierul fierbinte.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!