Species sedativae N 2

           

(Liktrava, Ucraina). Specii 75 g in pachete.

Compozitie Frunza de Minta (15%), rizom si radacina de Odolean (15%), raracina de Lemn-dulce (10%), Herba de Talpa-gastei (40%), conuri de Hamei (20%).

Proprietati

Preparatul contine plante cu activitate sedativa. Micsoreaza excitabilitatea SNC, potenteaza actiunea hipnoticelor, are efect spasmolitic.

Indicatii

Excitatia nervoasa, insomnia, nevrozele cardio-vasculare si alte stari in care remediile sedative sunt indicate.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, predispozitia la reactii alergice.

Posologie

10 g de specii se acopar cu 200 ml apa fierbinte (1 pahar) intr-un vas emaliat, se incalzeste pe baia de apa 15 min, se racoreste 45 min la temperatura camerei, se strecoara si reziduul se stoarce. Volumul infuziei se readuce la 200 ml. Infutia se bea calda cate 1/3 pahar de 2 ori pe zi cu 20-30 min inainte de mese. Cura de tratament constituie 2-4 saptamani.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Senzatie de oboseala, somnolenta, vertij. Aceste stari nu necesita stoparea tratamentului, iar daca sunt exprimate, se administreaza cafeina.

Interactiuni

Creste efectul deprimantelor SNC. Preparatul poate fi utilizat concomitent cu alte sedative sau remedii cardio-vasculare.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!