Species “Aelecasolum”

           

(Liktrava, Ucraina). Specii 75 g in pachete

Compozitie Herba de Dentita, floare de Romanita (cate 10%), radacina de Lemn-dulce, frunza de Salvie, frunza de Eucalipt si floare de Galbenele (cate 20%).

Proprietati

Amestec de plante cu actiune antiseptica. Manifesta actiune antimicrobiana fata de stafilococi, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Microsporon s.a.

Indicatii

Bolile otorinolaringologice, stomatologice si gastro-enterologice acute si cronice.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Pentru prepararea decoctului 10 g de specii se acopar cu 200 ml apa clocotinda, se lasa pentru o ora, apoi se fierbe 15 min pe foc domol si dinnou se lasa pentru extractie 45 min si se strecoara. Pentru prepararea infuziei peste 10 g de specii se toarna, in termos, 500 ml apa fierbinte, se lasa pentru 2 ore si se strecoara. Infuzia si decoctul diluate cu apa de 2-4 ori, se utilizeaza topic in forma de spalaturi, irigatii, microclisme, gargarisme si inhalatii. Intern se bea (infuzie sau decoct nediluate) cate 1/3 pahar de 3 ori pe zi cu 30 min inainte de mese. Durata tratamentului este in functie de gravitatea bolii si eficacitatea terapiei.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Rar pot avea loc reactii alergice locale sau generale.

Interactiuni

Nu sunt specificate.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!