Spasmocystenal

           

(Galena, Cehia). Picaturi buvabile 10 ml in flacoane.

Compozitie Agliconi de Roiba (Rubia tinctorum) 9,3 mg, Salicilat de magneziu 140 mg, alcaloizi di radacina de Belladonna 2,5 mg, Acid linoleic si linolenic 1400 mg, Acid salicilic 20 mg, Etanol anhydru 75 mg, Ulei volatil de Marar450 mg, Ulei volatil de Eucalipt 2800 mg, Ulei volatil de Anis 1475 mg, Ulei de Ricin (suu Ulei de Masline) ad 10 ml.

Proprietati

Spasmocistenalul este un analog al preparatuului Cistenal, insa cu proprietati spasmolitice mai pronuntate, deoarece pentru obtinerea efectului spasmolitic cistenalul trebuia administrat in doze mari care provocau dereglari gastro-intestinale. In acest scop au fost introdusi alcaloizi de beladona. Principiile active ale preparatului sunt terpenii care stimuleaza hemodinamica renala, cresc concentratia coloizilor protectori din urina si-i mentin reactia acida.

Indicatii

Colicile renale, concrementele urinare marunte care pot fi eliminate spontan, nefralgia nefrolitiazica, cristaluria cu nefralgie.

Contraindicatii

Hematuria, insuficienta renala si/sau hepatica, gastrita catarala acuta.

Posologie

In timpul acceselor pana la 20 picaturi, in caz de necesitate doza poate fi repetata peste 30 min, apoi cate 3-5 picaturi de 3 ori pe zi cu 1/2 ora inainte de mese cu apa sau pe zahar. In accesele frecvente doza poate fi marita pana la 10 picaturi de 3 ori pe zi. De obicei accesul poate fi stopat cu o doza pana la 15 picaturi.

Supradozare

Uscaciunea gurii, tulburari ale acomodatiei. A se ajusta dozele.

Efecte adverse

Hipotensiune arteriala (scadere cu cca 20 mm Hg), rar inapetenta, greata, varsaturi.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!