Sorbifer Durules

           

(Egis, Ungaria). Comprimate filmate N 50.

Compozitie Sulfat fieros 320 mg (echivalentul a 100 mg Fe++), Acid ascorbic 60 mg.

Proprietati

Fierul intra in componenta hemoglobinei si este un element necesar pentru prevenirea si tratamentul anemiilor feriprive. Acidul ascorbic inlesneste absorbtia fierului in TGI. Forma retard permite eliberarea inceata a fierului pentru a avea concentratii mici in intestin si a evita actiunea lui iritanta asupra mucoaselor.

Indicatii

Tratamentul anemiei feriprive latente si manifeste, profilaxia deficitului de fier in organism.

Contraindicatii

Strictura esofagului si alte stari obstructive ale TGI, starile patologice asociate cu depuneri excesive de fier in organism, varsta sub 12 ani, hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Adulti si copii peste 12 ani cate 1 comprimat de 2 ori pe zi, dimineata si seara. La aparitia efectelor adverse doza trebuie redusa pana la 1 comprimat pe zi. In anemia gravidelor, in primele 2 trimestre cate 1 comprimat pe zi, in trimestrul III cate 1 comprimat de 2 ori pe zi. Durata tratamentului depinde de hemoglobinemie. Dupa normalizarea nivelului hemoglobinei in sange tratamentul mai continua inca cca 2 luni pentru a satura stocurile de fier din organism.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Greata usoara, epigastralgii, diaree sau constipatie.

Interactiuni

Formeaza chelati cu tetraciclinele si penicilamina, formeaza complecsi cu antiacidele care contin aluminiu, magneziu sau calciu (acestea ii scad absorbtia).

Precautii

Inainte de a incepe tratamentul se recomanda confirmarea anemiei feriprive prin analize de laborator.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!