/
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Toate articolele » Solpadeine

Solpadeine

           

(Smithkline Beecham Consumer Healthcare, Marea Britanie). Comprimate N 4, N 6, N 12, N 24, N 48, N 60 N 72 si N 96

Compozitie Paracetamol 500 mg, Codeina fosfat 8 mg, Cofeina 30 mg.

Proprietati

Paracetamolul manifesta actiune analgezica potentata de codeina si cofeina.

Indicatii

Migrena, cefaleea, durerile dentare periodice, nevralgiile, algodismenoreea, febra.

Contraindicatii

Insuficienta renala si/sau hepatica severa, varsta sub 7 ani, hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Adulti cate 2 comprimate pana la 4 ori pe zi. Copii 7-12 ani cate 1/2-1 comprimat, maximum 4 comprimate/zi. Intervalul dintre prize este de cel putin 4 ore. Inainte de utilizare comprimatele se dizolva in apa.

Supradozare

Paloarea tegumentelor, greata, varsaturi, anorexie, dureri abdominale. In intoxicatiile severe encefalopatie, coma si moarte. Tratament: Lavaj gastric, N-Acetilcistein i.v. primele 48 ore dupa intoxicatie. Terapie suportiva si simptomatica.

Efecte adverse

Trombocitopenie, anemie hemolitica; rar reactii alergice - eruptii cutanate, urticarie, edem angioneurotic; palpitatii, tulburari ale somnului; in tratamentul de durata efecte hepatotoxice.

Interactiuni

Creste efectul anticoagulantelor indirecte (riscul hemoragiilor). Metoclopramidul si domperidonul cresc viteza absorbtiei paracetamolului, iar colestiramina o reduce. Anticonvulsivantele reduc eficacitatea paracetamolului. Barbituricele, antidepresivele triciclice si etanolul cresc perioada de semiviata a paracetamolului.

Precautii

A nu depasi dozele recomandate. In lipsa efectului scontat a se consulta medicul. Deoarece solpadeina contine codeina, evolutia dependentei este iminenta. Nu se recomanda conducerea vehiculelor si lucrul cu mecanisme care solicita atentie si vigilenta.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.