Solcovagyn

           

(Solco Basel, Elvetia). Solutie pentru uz extern 0,5 ml in flacoane N 2.

Compozitie Acid azotic 70%-537 mg, Acid acetic 99%-20,4 mg, Acid oxalic dihidrat 58,6 mg, Zinc nitrat hexahidrat 6 mg, Apa injectabila ad 1 ml.

Proprietati

Preparat necrotizant pentru tratamentul topic al leziunilor benigne ale epiteliului portiunii vaginale a colului uterin. Dupa aplicatie pe portiunea lezata necrotizeaza epiteliul cilindric si stromul subepitelial al eroziunii. Epiteliul pluristratificat si plat rezistent se pastreaza intact. ├×esutul necrotizat se pastreaza si serveste ca strat protector, care peste cateva zile se inlocuieste cu epiteliu plat propriu. Preparatul nu se absoarbe.

Indicatii

Ectopiile portiunii vaginale a colului uterin (eritroplachie cervicala, pseudoerozii), zonele restructurarii epiteliului, Ovula Nabothi (dupa incizie), polipii canalului cervical, granuloamele postoperatorii (dupa histerectomie).

Contraindicatii

Displaziile celulare, iminenta malignizarii eroziei cervicale, sarcina.

Posologie

Inainte de aplicare se indeparteaza mucusul. In scopul determinarii mai precise a zonei lezate, suprafata se prelucreaza cu acid acetic si apoi zona lezata se prelucreza cu solcovagin de 2 ori la intervale de 2 min. Examenul urmator peste 2 saptamani. Daca cicatrizarea nu a avut loc, procedura se repeta si peste 4 saptamani pacienta se reexamineaza. In cazul unor ectopii extinse si profunde cu fisuri, procedura se repeta peste 4-6 zile.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reactii locale neinsemnate.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Se recomanda excluderea displaziei sau malignizarii. A se evita contactul preparatului cu pielea, ochii si imbracamintea. In caz de contact suprafata se spala cu apa sau se prelucreaza cu solutie de bicarbonat de sodiu. In unele cazuri dupa utilizarea solcovaginului nu se recomanda baia, scaldatul si contactele sexuale pana la vizita urmatoare.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!