Solcosral eye gel

           

(Solco Basel, Elvetia). Gel oftalmic 8,3 mg/g-5 g in tuburi si 100 mg/g-5 g in tuburi.

Proprietati

Extract concentrat deproteinizat din sange de vitel cu actiune trofica si cicatrizanta. Contine nucleotide, nucleozide, glicolipide, oligopeptide, aminoacizi, microelemente esentiale, electroliti si produse intermediare ale metabolismului glucidic si lipidic. Stimuleaza sinteza de ATP prin cresterea captarii glucozei si oxigenului de catre celule indeosebi in conditii de hipoxie tisulara, accelereaza regenerarea tesuturilor lezate, angiogeneza, revascularizarea tesuturilor ischemizate, sinteza de colagen si reepitelizarea ranilor.

Indicatii

Leziunile oculare mecanice, chimice sau termice (traume, combustii), ulcerele si eroziunile corneene si conjunctivale, bolile inflamatorii ale corneei si conjunctivei (keratoconjunctivita uscata, keratite, keratita buloasa), iritatia produsa de lentilele de contact.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Cate 1 picatura de gel in sacul conjunctival direct din tub de 3-4 ori pe zi. Tubul trebuie inchis imediat dupa utilizare.

Supradozare

: Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Senzatie de usturime care trece imediat.

Interactiuni

Nu au fost descrise.

Precautii

Pe toata perioada tratamentului lentilele de contact se exclud.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!