Solcoseryl dental adhesive paste

           

(Solco Basel, Elvetia). Pasta stomatologica in tuburi a 5 g.

Proprietati

Extract concentrat deproteinizat din sange de vitel cu actiune trofica si cicatrizanta. Contine nucleotide, nucleozide, glicolipide, oligopeptide, aminoacizi, microelemente esentiale, electroliti si produse intermediare ale metabolismului glucidic si lipidic. Stimuleaza sinteza de ATP prin cresterea captarii glucozei si oxigenului de catre celule indeosebi in conditii de hipoxie tisulara, accelereaza regenerarea tesuturilor lezate, angiogeneza, revascularizarea tesuturilor ischemizate, sinteza de colagen si reepitelizarea ranilor.

Indicatii

Leziunile inflamatorii dureroase ale mucoasei bucale, gingiilor si buzelor; aftele, ragadele, Herpes labialis, gingivitele, periodontitele, stomatitele, decubitusurile provocate de protezele dentare, durerile dentitiei. Aplicari pe ranile provocate de indepartarea tartrului dentar, chiuretajul si extractia dintilor.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Se aplica de 3-5 ori pe zi dupa mese si inainte de somn. Locul lezat se curata cu un tampon de vata sau tifon si apoi se aplica pasta in strat subtire si se umecteaza cu varful degetului. Pasta se pastreaza pe locul aplicatiei 3-5 ore.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Extrem de rar usturime neglijabila care nu cere intreruperea tratamentului. Foarte rar reactii alergice, congestie locala, modificarea senzatiilor gustative, colorarea dintilor.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Fara probleme.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!