Sirop antitusiv Dr. Theiss cu Patlagina

           

Sirop antitusiv Dr. Theiss cu Patlagina

(Naturwaren, Dr. Peter Theiss, Germania). Sirop 100ml in flacoane.

Compozitie Extract de patlagina (Plantago lanceolata), sirop de sfecla de zahar, ulei de menta, miere de albine, sorbat de potasiu, apa purificata.

Proprietati

Contine iridoglicozide, mucilagii cu viscozitate mica, in special un dezoxizaharid (ramnoza) foarte ramificat (aucubin 0,3-1%, catalpol 0,3-1,1%), substante tanante 6,5%, flavonoide apigenina si luteolina, minerale printre care mult potasiu si zinc, o saponina cu actiune antibacteriana. Aucubina se transforma, in organism, in aucubigenina cu proprietati antibacteriene. Micsoreaza iritatia cailor respiratorii superioare datorita actiunii substantelor mucilaginoase si tanante, actiunii antibacteriene a aucubigeninei si saponinelor.

Indicatii

Starea de raceala: tuse, bronsita.

Contraindicatii

Nu sunt cunoscute.

Posologie

Adulti cate 1 lingura de 2-3 ori pe zi; copii cate 1 lingurita de 2-3 ori pe zi, sugari cate 1/2 lingurita de 2-3 ori pe zi. Durata tratamentului depinde de necesitatea individuala.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Nu sunt cunoscute.

Interactiuni

Nu sunt cunoscute.

Precautii

Fara probleme.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!