Sinepres

           

(Lek, Slovenia). Comprimate filmate N 50.

Compozitie Dihidroergotoxina mesilat 0,6 mg, Reserpina 0,1 mg, Hidroclorothiazid 10 mg.

Proprietati

Dihidroergotoxina este alfablocant, reduce influenta simpatica asupra musculaturii netede vasculare. Reserpina blocheaza terminatiunile nervoase simpatice si tonusul centrilor simpatici superiori prin epuizarea stocurilor de neurotransmitator (norepinefrina). In afara de aceasta, reserpina reduce si rezervele de serotonina si dopamina din structurile encefalice cu efecte antipsihotice moderate. La unele persoane poate declansa simptome de depresie. Hidroclorotiazida are actiune saluretica moderata, creste excretia sodiului, potasiului, clorului si apei din organism. In ansamblu preparatul are efect antihipertensiv.

Indicatii

Hipertensiunea arteriala usoara si moderata.

Contraindicatii

Afectiunile hepatice si/sau renale, sarcina si lactatia.

Posologie

Initiala, cate 1 comprimat de 2 sau 3 ori pe zi, de intretinere cate 1 comprimat o data pe zi. Tratamentul poate fi indelungat.

Supradozare

Hipotensiune, deshidratare. Tratament: Lavaj gastric, carbune activat, laxative osmotice. Perfuzie i.v. de solutie salina isotona, terapie simptomatica.

Efecte adverse

Hipokalemie, somnolenta, indispozitie, astenie, depresie, congestie nazala.

Interactiuni

Efectul reserpinei este diminuat de antiinflamatoarele nesteroidiene (retin apa), estrogeni, simpatomimetice. Impreuna cu digitalicele si chinidina creste riscul aritmiilor, cu inhibitorii de MAO riscul depresiei psihice. Levodopa si antidepresivele triciclice scad efectul reserpinei. Analgezicele si antireumaticele nesteroidiene, consumul exagerat de sare de bucatarie reduc efectul preparatului.

Precautii

Se recomanda dieta bogata in potasiu si monitorizarea kalemiei. Conducerea vehiculelor si munca care solicita atentie si vigilenta (scade reactiile psihice).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!