Sinapisme

           

(Vert-Contur SRL, Moldova). Foi de hartie acoperite cu faina de mustar.

Proprietati

Faina de mustar contine sinigrina, scindata de mirozina cu eliberare de ulei volatil, foarte iritant. Scindarea are loc dupa umectarea sinapismelor cu apa calda. Uleiul volatil excita receptorii pielii in locul aplicarii sinapismelor. Impulsurile nervoase blocheaza trecerea, la nivel spinal, a mesajelor nervoase de la organele inflamate si dureroase (efect revulsiv). Eliminarea histaminei, kininelor si altor substante biologic active conduce la dilatarea vaselor pielii si, in mod reflex, a organelor interne inervate prin acelasi segment spinal, creand senzatie de caldura si efect trofic in organele bolnave (muschi, articulatii, bronhii, plamani).

Indicatii

Miozitele, mialgiile, bronsitele, pneumoniile, cefaleea.

Contraindicatii

Pielea afectata sau lezata, bolile de piele.

Posologie

Sinapismele se umecteaza in apa calda si se aplica pe pielea regiunii afectate pentru 5-15 min (pana la inrosirea pielii sau senzatia de usturime exprimata).

Supradozare

Expozitia indelungata poate cauza vezicarea pielii. Tratament: Uleiul volatil de mustar trebuie indepartat cu ulei vegetal (untdelemn). Terapia arsurii.

Efecte adverse

Nu sunt.

Interactiuni

Nu este cazul.

Precautii

Pielea copiilor este mai sensibila la actiunea sinapismelor.

Sinapisme (Uzina Chimico-Farmaceutica din Borsceagovsk, Ucraina). Foi acoperite cu faina de mustar N 10.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!