Simeticona

           

Simethiconum A02D A01

Specialitati: Disflatyl, Espumisan.

Proprietati

Simeticona este este un polidimetilsiloxan cu proprietati tensio-active datorita carora disperseaza bulele de gaz si reduce acumularile de gaz din intestin care provoaca discomfort. Gazul eliberat poate fi partial absorbit de mucoasa intestinala, insa in fond este propulsat prin intestin si eliminat.

Indicatii

Flatulenta. Aerofagia. Dispepsia. Sindromul Ramheld. Intoxicatiile cu detergenti. Adjunct in gastroscopie si radioscopia abdominala. Este un preparat tensioactiv si conduce la disparitia bulelor de gaz din tractul gastro-intestinal. Nu se absoarbe digestiv.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la simeticona.

Posologie

Adulti si adolescenti cate 40-80 mg de 3-5 ori pe zi (dupa mese si la culcare). Copii si sugari cate 40 mg de 3-5 ori pe zi (de dorit sub forma de picaturi buvabile). In pregatirea pacientului pentru radiografie si sonografie cate 80 mg de 3 ori pe zi in ajunul cercetarilor si 80 mg dimineata in ziua investigatiilor. Pentru obtinerea unui inalt contrast se adaoga 20-40 mg/l de suspensie radioopaca. In intoxicatia cu detergenti 160-200 mg. Espumisanul se administreaza dupa mese sau in timpul lor, la necesitate si inainte de somn. Sugarilor se administreaza din biberon sau cu lichid dupa masa..

Efecte adverse

Reactii alergice posibile.

Interactiuni

Nu se cunosc.

Precautii

Probleme nu se prevad. Preparatul poate fi administrat timp indelungat.

Nota: Intra in componenta unor preparate combinate (Gestid).

Disflatyl (Solco Basel, Elvetia). Picaturi buvabile 40 mg/ml-30 ml in flacoane dozatoare.

Espumisan (Berlin-Chemie, Germania). Capsule 40 mg N 25, N 50 si N 100.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!