Silimarina

           

Silibinina

Silybininum A05B A03

Specialitati: Carsil, Silibor, Silymarin instant.

Proprietati

Este un bioflavonoid izolat din semintele de armurariu, Silybum marianum. Se utilizeaza in terapia ficatului, deoarece stabilizeaza membranele hepatocitelor, normalizeaza structura si metabolismul hepatic (sinteza proteica, nivelul glicoproteinelor si glicogenului). Stabilizarea functiilor hepatice specifice amelioreaza starea pacientilor, functiile digestive, creste apetitul si restabileste masa corporala, normalizeaza indicii starii functionale a ficatului. Previne degenerarea lipoida a hepatocitelor.

Indicatii

Hepatitele acute si cronice, steatoza si ciroza hepatica, distrofiile hepatice toxico-metabolice si afectiunile provocate de medicamente, iradiatie, toxine, alcool etc.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la silibinina.

Posologie

Adulti cate 1-2 drajeuri de 3 ori pe zi. In afectiunile severe doza poate fi dublata. Cura de tratament este de cel putin 3 luni. Doza preventiva este de 70-100 mg/zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Exacerbarea tulburarilor vestibulare preexistente, provoaca afectiuni dispeptice, alopecie la persoanele predispuse. Simptomele dispar dupa intreruperea tratamentului.

Interactiuni

Nu sunt descrise

Precautii

Probleme nu se prevad.

Carsil (Medica, Bulgaria). Drajeuri 35 mg N 10ยด 8.

Carsil (Sopharma, Bulgaria). Drajeuri 35mg N80.

Silibor (Zdorovia, Ucraina). Comprimate filmate 40 mg N 25 si N 100.

Silymarin instant (SEDICO, Egipt). Granule 140 mg in plicuri 4,5g N10.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!