Sertralina

           

Sertralinum N06A B06

Specialitati: Zoloft.

Proprietati

Mecanismul actiunii antidepresiva a sertralinei este legat de inhubitia recaptarii serotoninei in sinapsele encefalice. Nu modifica activitatea psihomotorie.

Indicatii

Tratamentul starilor depresive de diversa geneza, atat mono- cat si bipolare. Profilaxia recidivelor starilor depresive.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la sertralina, sarcina, lactatia.

Posologie

Cate 50 mg o data pe zi. Doza poate fi, la necesitate, marita gradual (timp de cateva saptamani) pana la 200 mg/zi. Efectul apare peste o saptamana de la debutul tratamentului si atinge varful peste 2-3 saptamani..

Supradozare

Somnolenta, greata, tahicardie, modificari ale ECG, anxietate, midriaza. Tratament: Lavaj gastric, carbune medicinal, laxative osmotice, hidratarea organismului. Alcoolul poate inrautati starea.

Efecte adverse

Xerostomie, greturi, diaree, retentia ejacularii, tremor, sudoratie, insomnie, somnolenta.

Interactiuni

Creste efectele diazepamului, cimetidinei, antidiabeticelor orale), efectele adverse ale litiului. Este incompatibil cu remediile serotoninergice (fenfluramina).

Precautii

Afectiunile renale. Daca se trece de la sertralina la IMAO sau vice-versa se recomanda un interval de cel putin 2 saptamani intre ele. In afectiunile hepatice dozele se reduc. Se recomanda monitorizarea litiemiei.

Zoloft (Pfizer INC, SUA). Comprimate filmate 50 mg si 100 mg N 14 si N 28.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!