Sermorelina

           

Sermorelinum V04C D03

Specialitati: Geref.

Proprietati

Este un polipeptid sintetic, constituit din 29 aminoacizi, reprezenntand portiunea incipienta a somatoliberinei (growth hormone releasing hormone, GHRH) hipotalamice. Stimuleaza sinteza si secretia hormonului de crestere (somatropina) de catre hipofiza..

Indicatii

Diagnosticarea insuficientei hormonului de crestere la copiii cu nanism hipofizar, testarea capacitatii si reactivitatii adenohipofizei.

Contraindicatii

Sarcina, lactatia, hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Se stabilesc in functie de masa corporala a pacientului. De obicei 1 mcg/kg i.v. (in 30 sec) dimineata pe nemancate. Probele de sange pentru analiza se recolteaza inainte de administrare, apoi peste 15, 30, 45, 60 si 90 min dupa injectie. Daca nivelul sanguin al somatropinei dupa injectie creste numai pana la 7 ng/ml, cauza nanismului rezida in insuficienta hormonala. Daca acest nivel depaseste 7 ng/ml aceasta cauza este putin probabila.

Supradozare

Modificari moderate ale frecventei cardiace si tensiunii arteriale daca dozele depasesc 10 mcg/kg. Cazuri de colaps vascular nu au fost semnalate. Terapie simptomatica.

Efecte adverse

Senzatie de caldura si dilatarea vaselor fetei, dureri in locul injectarii (la adulti mai probabil decat la copii).

Interactiuni

Somatostatina, insulina, glucocorticoizii, antiinflamatoarele nesteroidiene modifica efectul sermorelinei si nu trebuiesc administrate in perioada testarii. Efectul sermorelinei poate fi redus de antimuscarinice (atropina) si tirostatice (propiltiouracil), precum si la persoanele obeze sau cu hiperlipidemii, in hiperglicemie. Clonidina si levodopa cresc efectul sermorelinei.

Precautii

In administrarea indelungata este posibila formarea de anticorpi.

Geref (Ares-Serono, Italia). Pulbere parenterala 0,05 mg in fiole N 1 in complet cu solvent in fiole a 1 ml.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!