Septozyl

           

(Specifar, Grecia). Crema 15 g in tuburi.

Compozitie Dexametason 1 mg, Neomicina sulfat 5 mg, Excipient ad 1 g.

Proprietati

:Preparatul are actiune antiinflamatorie, antialergica, antiexudativa si antipruriginoasa datorita dexametasonului si antibacteriana cauzata de neomicina.

Indicatii

Eczema, inclusiv a copiilor, dermatitele, seborea, arsurile solare, otita externa, psoriazisul, neurodermite diverse, lupusul eritematos sistemic, lichenul plan, pruritul perineal, genital si anal. Preparatul este deosebit de indicat daca exista riscul infectiei bacteriene secundare, pe suprafete umede si zemuinde.

Contraindicatii

Infectiile cutanate provocate de fungi patogeni, virusuri sau bacterii anaerobe, sarcina, indeosebi in primul trimestru, lactatia, bolile renale severe, psihozele sau predispozitia la ele, predispozitia la hemoragii gastrointestinale la pacientii cu ulcer peptic, hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Se aplica topic in strat subtire de 2-3 ori pe zi prin frictiune usoara. In unele cazuri este suficienta o singura aplicare pe zi.

Supradozaj: Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Iritatie in locul aplicarii. In tratamentul indelungat, cu doze mari sau pe suprafete extinse sunt probabile hiperglicemie si glucozurie la diabetici, alcaloza hipokaliemica, retentia de apa si sodiu cu edeme si hipertensiune arteriala, striuri, atrofia pielii, teleangiectazii, incetinirea cicatrizarii ranilor chirurgicale.

Interactiuni

Nu sunt specificate.

Precautii

Inainte de tratament se recomanda aprecierea sensibilitatii microflorei la antibiotice. Tratamentul trebuie prelungit inca o saptamana dupa atingerea rezultatului pozitiv. Unguentul nu se recomanda sa se aplice in conductul auditiv extern daca timpanul este perforat. Preparatul nu trebuie utilizat timp prea indelungat si in cantitati mari pentru a evita riscul neurotoxicitatii neomicinei.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!