Scoarta de Crusin

           

(Liktrava, Ucraina). Specii 100 g in pachete.

Proprietati

Scoarta de crusin contine pana la 8% antraglicozizi (glucofrangulina, frangulina, frangulaemodina), substante tanante s.a. Antraglicozizii se hidrolizeaza sub influenta florei intestinale. Agliconii formati inhiba reabsorbtia apei si electrolitilor in colon, maresc volumul maselor fecale, cresc motilitatea colonului si grabesc defecatia. Actiunea se manifesta peste 8-12 ore dupa administrare.

Indicatii

Constipatiile obisnuite.

Contraindicatii

Constipatiile de origine neurogena sau endocrina, constipatiile spastice, ocluzia intestinala, hemoragiile intestinale, sindromul abdomenului acut, apendicita si alte procese inflamatorii abdominale, starile febrile acute.

Posologie

20 g (2 linguri) de scoarta se acopar cu 200 ml apa fierbinte (1 pahar) intr-un vas emaliat, vasul se acopere cu capac, se tine pe baia de apa 30 min in care timp continutul se amesteca, se racoreste 10 min la temperatura camerei, se strecoara si reziduul se stoarce. Volumul decoctului se readuce la 200 ml si se bea cate 1/2 pahar dimineata si seara inainte de culcare.

Supradozare

Dureri spastice abdominale, tenesme, discomfort. Terapie simptomatica.

Efecte adverse

In tratamentul indelungat sau in doze mari pot aparea diaree cu tulburari metabolice, deshidratare, micsorarea activitatii enzimelor intestinale, dereglari alimentare, atonia colonului, reducerea eficacitatii preparatului (toleranta).

Interactiuni

Reduce eficacitatea preparatelor cu absorbtie lenta si formelor retard.

Precautii

Sarcina (antraglicozizii pot declansa contractiile uterine) si lactatia (antraglicozizii trec in laptele mamei).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!