Rudivax

           

(Pasteur Merieux, Franta). Vaccin 1 doza in flacon si seringa cu 0,5 ml solvent. Vaccin 1 doza in flacoane N 10 si 10 seringi cu 0,5 ml solvent. Vaccin 10 doze in flacoane N 10 si 10 flacoane cu 5 ml solvent.

Compozitie Virus viu atenuat de rubella. Contine si urme de neomicina.

Proprietati

Virusul atenuat este crescut pe celule umane diploide. Imunitatea apare peste 15 zile dupa vaccinare si persista 20 ani.

Indicatii

Profilaxia rubeolei la copiii peste 1 an, fetele tinere si femeile adulte.

Contraindicatii

Imunodeficitul congenital sau dobandit, copiii nascuti de mame infectate cu HIV, administrarea de imunoglobulina inainte de vaccinare.

Posologie

1 doza o singura data. Vaccinarea si revaccinarea se recomanda fetelor la varsta pubertara (11-13 ani) daca imunitatea este scazuta.

Supradozaj: Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Copiii suporta vaccinarea usor. La adulti se poate observa o limfadenita usoara, uneori temperatura peste 5 zile dupa vaccinare.

Interactiuni

Imunoglobulina sau sangele si derivatii lui care contin anticorpi pot inactiva vaccinul. Din aceleasi considerente nu se recomanda administrarea imunoglobulinei, sangelui si derivatilor sanguini 2 saptamani dupa vaccinare.

Precautii

Alergia la neomicina. Primele 2 luni dupa vaccinare se recomanda abtinerea de la vaccinare. Vaccinarea femeilor care nu stiau ca sunt gravide nu este o indicatie pentru intreruperea sarcinii.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!