Rouvax

           

(Pasteur Merieux, Franta). Vaccin 1 doza in flacoane N 1 si N 10 in complet cu solvent 0,5 ml in seringi sau fiole N 1 si N 10, Vaccin 10 doze in flacoane N 10 in complet cu solvent 5 ml in flacoane N 10.

Compozitie Virus rujeolos hiperatenuat (tulpina Schwarz), albumina umana pentru stabilizare, urme de neomicina.

Proprietati

Virusul rujeolos hiperatenuat se cultiva pe embrioni de gaina. Imunitatea evolueaza timp de 15 zile si persista 20 ani.

Indicatii

Profilaxia rujeolei (pojarului) incepand cu varsta de 9 luni. Este posibila si vaccinarea copiilor sub 9 luni insa cu revaccinare peste 6 luni.

Contraindicatii

Bolile infectioase acute, bolile acute si cronice evolutive, imunodeficienta ereditata si dobandita, alergia cunoscuta la ouale de gaina, sarcina.

Posologie

Se administreaza 1 doza s.c. sau i.m. Dupa dizolvare vaccinul trebuie sa aiba culoare de la galben-deschis pana la galben-roz sau galben-oranj.

Supradozare

Nu este cazul.

Efecte adverse

Cresterea temperaturii (se recomanda antipiretice), simptome catarale ale cailor respiratorii superioare, eruptii cutanate. Convulsiile febrile sunt extrem de rare.

Interactiuni

Poate fi inactivat de imunoglobuline, sange si derivati care contin anticorpi din care cauza nu se recomanda vaccinarea timp de 6 saptamani (sau mai bine 3 luni) dupa administrarea lor. Din aceleasi motive nu se recomanda administrarea imunoglobulinelor timp de 2 saptamani dupa vaccinare.

Precautii

Nu se administreaza i.v. Pacientii alergici la neomicina.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!