Rizom de Obligeana

           

(Liktrava, Ucraina). Specii 100 g.

Proprietati

Uleiul volatil si alcaloidul amar acorina stimuleaza apetitul in mod reflex, cresc secretia sucului gastric si amelioreaza activitatea peptica a stomacului. Terpenoidele proazulena si azaronul manifesta actiune spasmolitica, antiinflamatorie, coleretica si diuretica. Principiile active ale rizomului au actiune bacteriostatica fata de shigele si proteu.

Indicatii

Anorexia, gastrita cronica, dispepsiile de diversa geneza, dischineziile cailor biliare, colecistita cronica. Procesele inflamatorii bucale si orofaringiene.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparatele de obligeana.

Posologie

Pentru uz intern - 15 g (2 linguri) de rizom se spala, se introduc in 1 pahar (200 ml) de apa fierbinte, se fierb 15 min, se strecoara si se storc. Volumul decoctului se aduce la 200 ml cu apa fiarta. Se bea cate 1 lingura de 3 ori pe zi cu 30 min inainte de mese. Pentru gargarisme – 1 lingurita de decoct se diluiaza in 200 ml apa.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Nu s-au intalnit.

Interactiuni

Nu se cunosc.

Precautii

Decoctul se pastreaza in frigider nu mai mult de 2-3 zile.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!