Rheopyrin

           

(Gedeon Richter, Ungaria). Drajeuri (Phenylbutazonum si Aminophenazonum aa 125 mg) N 20, Solutie injectabila (Phenylbutazonum si Aminophenazonum aa 750 mg) in fiole a 5 ml N 5.

Compozitie Fenilbutazona 125 mg, Aminofenazona 125 mg.

Proprietati

Manifesta actiune analgezica si antiinflamatoare puternica.

Indicatii

Poliartrita reumatoida acuta, subacuta si cronica, pericardita reumatoida acuta, spondiloartrita, poliserozita reumatica, nevralgia, polineurita acuta si cronica, neuralgia faciala, anexita si salpingita, parametrita, irita si iridociclita.

Contraindicatii

Aritmiile cardiace, viciile cardiace, miopatia cardiaca cronica, hipersensibilitatea la aminofenazona sau fenilbutazona, bolile hepatice sau renale, ulcerul peptic, predispozitia la edeme, bolile organelor hematopoietice. In epilepsie nu se administreaza parenteral.

Posologie

Adulti cate 1 drajeu de 4-6 ori pe zi sau cate 5 ml i.m. profund, lent (1-2 min), zilnic sau peste o zi. In ginecologie cate 5 ml i.m. la fiecare 4-5 zile pana la disparitia febrei sau durerilor. Copii 7-14 ani 1/2-1 drajeu de 3 ori pe zi sau 0,5-1 ml solutie injectabila i.m., profund, lent, zilnic sau peste o zi.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu s-au semnalat.

Efecte adverse

Dureri in locul injectiei, abces steril, retentia lichidelor si sarurilor in organism, glucozurie, hematurie, somnolenta, edeme.

Interactiuni

Scade concentratia plasmatica a ciclosporinei. Potenteaza efectele adverse ale alcoolului.

Precautii

Copiilor li se va administra numai in cazuri exceptionale, in conditii spitalicesti, cu controlul saptamanal al sangelui, urinei si functiilor hepatice.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!