Rennie

           

(F. Hoffmann-La Roche, Elvetia). Comprimate N 12, N 24, N 48 si N 96.

Compozitie Carbonat de Calciu 680 mg, Carbonat de Magneziu 80 mg.

Proprietati

Carbonatul de calciu are efect antiacid imediat, iar carbonatul de magneziu actioneaza mai incet si mai indelungat. Deoarece preparatele de calciu au efect constipant, iar cele de magneziu laxativ, combinatia lor este lipsita de efecte nedorite.

Indicatii

Gastrita, gastro-duodenita, reflux-esofagita, hernia hiatala, pirozisul, tulburarile dispeptice, ulcerul peptic.

Contraindicatii

Hipermagneziemia, hipercalciemia, miastenia, afectiunile renale grave.

Posologie

Cate 1-2 comprimate, la necesitate la fiecare 2 ore, doza maxima 16 comprimate/zi. Comprimatele se inghit sau se tin in gura pana la resorbtia totala. Daca durerile continua peste 1 saptamana de la inceputul tratamentului este necesara excluderea unei boli organice. In utilizarea nesistematica a preparatului durata tratamentului este nelimitata.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Modificarea consistentei scaunului, hipermagneziemie si hipercalciemie (la pacientii cu insuficienta renala).

Interactiuni

Inhiba absorbtia indometacinei, salicilatilor, clorpromazinei, fenitoinei, H2-antihistaminicelor, beta-blocantelor, diflunisalului, isoniazidei si fosfatilor. Creste efectul levodopei, meperidinei, pseudoefedrinei, salicilatilor. In necesitatea administrarii lor preparatul se va lua cu 2 ore pana la sau peste 2 ore dupa ele.

Precautii

Insuficienta renala. Tratamentul de durata cu doze mari poate provoca hipercalciemie si sindrom Burnett. Diabetul zaharat (fiecare comprimat de Rennie contine 475 mg zahar).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!