Relaxnova

           

(Cheminova Internacional, Spania). Crema 100 ml in flacoane.

Compozitie Acid folic 0,114 g, Excipient ad 100 ml.

Proprietati

Utilizarea acidului folic sub forma de crema in tratamentul bolilor inflamatorii se explica prin faptul ca preparatele analgezice cunoscute fie ca inhiba dihidrofolatreductaza si conduc la deficienta acidului folic, fie ca provoaca deficienta vitaminei B12 si acidului folic si demielinizarea fibrelor nervoase. Acidul folic are un dublu mecanism de actiune in artrita reumatoida si inflamatie. Primul se bazeaza pe analogia structurala a acidului folic cu AINS, bazata pe cilul aromatic si catena laterala care contine un acid carboxilic. Al doilea se explica prin stimularea regenerarii mielinei si proliferarea mucoaselor sinoviale ale articulatiilor lezate. In acelasi timp, aplicarea topica a preparatului creste nivelul scazut al acidului folic provocat de AINS si satisface necesarul crescut in acest acid, observat in artrita reumatoida. Toxicitatea preparatului este practic nula.

Indicatii

Crema relaxanta pentru tratamentul discomfortului din regiunea gatului, umerilor, mainilor si articulatiilor, indeosebi pentru masajul acestor parti ale corpului.

Contraindicatii

Nu are.

Posologie

O mica cantitate de crema se aplica pe suprafata afectata si se unge prin masaj usor pana la resorbtia completa de 3-4 ori pe zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reactii alergice posibile.

Interactiuni

Nu au fost semnalate.

Precautii

Numai pentru uz extern. A se evita contactul cu ochii si mucoasele.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!