Polibiolin

           

(Centrul Republican de Transfuzie a singelui, Moldova). Pulbere liofilizata parenterala 500 mg in flacoane N 10.

Compozitie Fractiunea IV a plasmei sanguine umane care contine Albumina 10-25%, Alfa-globuline 55-68%, Beta-globuline 15-30%. 500 mg de poliobiolina contin 460 mg proteine. Se obtine din ser sanguin uman de donator, placentar si retroplacentar.

Proprietati

Polibiolinul are proprietati biostimulatoare cu actiune predominant antiinflamatoare. Contribuie la resorbtia infiltratelor inflamatorii, reducerea durerilor si ameliorarea starii generale a pacientului.

Indicatii

Procesele inflamatorii acute si subacute (anexite, parametrite, vaginite), prevenirea aderentelor postoperatorii, radiculitele lombo-sacrale, plexitele si nevralgiile periferice, furunculoza cronica recidivanta.

Contraindicatii

Insuficienta cardiaca congestiva, tuberculoza pulmonara (forma activa).

Posologie

Pulberea parenterala se dizolva ex tempore in 5 ml solutie 0,25-0,5% de procaina si se administreaza i.m. o data pe zi timp de 8-10 zile. La necesitate cura de tratament poate fi prelungita sau repetata.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalte.

Efecte adverse

Nu se cunosc.

Interactiuni

Nu sunt specificate.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!